Vloerverwarming

Voerverwarming

Extra informatie wat betreft vloerverwarming:

 

  • Vloerverwarming is bij Kwartsiet en Leisteen niet noodzakelijk, bouwkundig gezien wel mogelijk. Bij vloerverwarming onder lichte natuursteenvloeren altijd gegalvaniseerde bouwstaal matten gebruiken, waarop de slangen bevestigd kunnen worden. Ook de toepassing van glasfibervezels helpt bij het opvangen krimp en uitzetting. Opstarten van de vloerverwarming 5 graden per 24 uur. Na 28 dagen en minimaal na plaatsing dekvloer. Plaatsing natuursteen pas nadat de vloerverwarming 3 – 7 dagen op max. capaciteit gedraaid heeft, hierna stapsgewijs weer terug naar begin temperatuur. Voordat vloer van impregneermiddel wordt voorzien de vloerverwarming 3 dagen uitzetten.
  • Nooit plaatsen op traditionele wijze (mortellaag op gestabiliseerd zandbed).
  • Tegels verlijmen op een droge, verharde dekvloer waarin een wapeningsnet geplaatst is.
  • Uitzettingsvoegen, dilatatievoegen op de juiste manier toepassen. Dilataties moeten altijd in het mortelbed en in de natuursteenvloer recht naar boven worden doorgezet. De overgang van vloer naar wand 10mm vrijhouden en voorzien van een foam strook. Bij zeer grote vloeroppervlaktes wordt aangeraden om het vloerveld op te delen in vierkanten of rechthoeken van 50m2. Max. verhouding lengte – breedte nooit meer 1-2.
  • Een goede thermische isolatie toepassen op de betonvloer, daarboven een wapeningsnet. Tussen beide wordt een folie gelegd, de verwarmingsbuizen boven de isolatie plaatsen en volledig insluiten met de dekvloer, dikte van de dekvloer minimaal 75mm.
  • Tegels verlijmen op een droge dekvloer.
  • Liever geen geschrankte tegels gebruiken, maar met rechte voegen te werken d.w.z. vierkante/ haakse tegels.