Marmer

Marmer de mooiste natuursteensoort

Volgens velen is marmer een van de mooiste natuursteensoorten. De steen is hard maar ook zeer goed te bewerken. Deze eigenschappen wisten de Grieken en Romeinen al te waarderen door marmer als bouw- en bekledingsmateriaal te gebruiken. Marmer is een kalkgesteente, ontstaan doordat het sedimentgesteente (afzettingsgesteente) kalksteen zeer lang heeft blootgestaan aan een enorme hoge druk en temperatuurverschillen tijdens het ontstaan van gebergten. Naast het bekende witte Carrara en Arabescato marmer, zijn de diverse marmer-soorten in een ruim aantal kleuren leverbaar. Deze rijkheid aan kleuren en variaties in afwerking geeft designers de vrijheid om met marmer de mooiste architectonische projecten te realiseren.

Marmer is al eeuwenlang een gewild bouwmateriaal, ondanks dat het een vrij harde steen is. Marmer geldt van oudsher als een steen die zeer elegant is.

Marmer past tegenwoordig heel goed in een moderne woning en geeft het interieur een fantastische en warme uitstraling. Het klassieke materiaal heeft een ware comeback gemaakt. In de badkamer, de keuken en in de woonkamer.

Het bijzondere aan marmer is het levendige karakter dat zowel past in een klassiek interieur alsmede in een moderne en strakke omgeving. Bovendien is het erg praktisch, want het is makkelijk schoon te maken en te onderhouden.