Leisteen

Leisteen Vloertegels en Wandtegels

Duurzame vloeren met een prachtige natuurlijke uitstraling.

 

Leisteen vloertegels en wandtegels zijn niet alleen populair vanwege hun stoere uitstraling, maar ook dankzij de betaalbare prijs en het onderhoudsvriendelijke karakter. Leisteen  is een natuurlijke en duurzame vloer die zeer geschikt is voor de woonkamer en keuken, maar ook voor de badkamer of buiten op het terras. Bovendien zijn leisteen vloertegels niet erg gevoelig voor krassen en vlekken. Een ideale vloer voor een gezin.

 

Leisteen vloertegels zijn leverbaar in donkere en natuurlijke tinten, afhankelijk van de samenstelling van de vroegere klei. Zo heb je leisteen in rustige donkere tinten zoals donkergroen, donkergrijs, donkerbruin en diepzwart. Leisteen vloertegels zijn verkrijgbaar in zowel vierkante als rechthoekige maten, van klein tot immense vloertegels.

 

Een belangrijke eigenschap van leisteen vloertegels is dat ze heel gemakkelijk de omgevingstemperatuur aan kunnen nemen. Doordat de vloertegel uit verschillende laagjes bestaat, blijft de warmte ook lang in de tegel zitten en de opgenomen warmte wordt slechts heel langzaam afgegeven. Hierdoor is de tegel bij uitstek geschikt voor vloerverwarming.