Basalt

Basalt Natuursteen Vloeren en Tegels

Basalt is een harde natuursteen, waardoor het sterk, duurzaam en slijtvast is. De basalt natuurstenen welke wij in ons assortiment hebben, zijn gevlamd en geborsteld, waardoor het oppervlak ruw is geworden en het product een robuuste uitstraling krijgt.
Basalt natuursteen is zowel voor binnen als buiten geschikt. Daarnaast is deze steen buiten minder gevoelig voor verkleuring dan de meeste andere natuursteensoorten. Dit is dan ook één van de redenen dat Basalt zo populair is.

 

Basalt is een stollingsgesteente. Het magma dat na een vulkaanuitbarsting wegvloeit, koelt af en verhard. De krimp die optreedt bij de stolling van de basalt lava leidt tot de typische zeshoekige structuren (basaltzuilen). In Nederland zie je deze vorm nog terug als traditionele dijkbekleding en op golfbrekers en strandhoofden.

 

Basalt is meestal zwart of grijs van kleur en past daarom ook uitstekend bij een modern of minimalistisch interieur. Basalt slijt niet snel en tevens heeft het weer heeft weinig invloed op de steensoort, waardoor het ook buiten prima te verwerken is. Het materiaal verkleurt niet en kan tegen vorst. Zeker in de moderne tuinen komen deze tegels perfect tot hun recht. Daarnaast kunt u de terrastegels perfect combineren met onze Basalt binnenvloeren.

Tibet Basalt Olivian G684 – Gevlamd/geborsteld – China

Tibet Basalt Olivian Black G684 – Gezoet – China

Basalt Serena Oriental G629 – Gezoet – China

Zwembadrand Basalt Olivian Black G684 – Gevlamd/geborsteld